***       Водещите вечерни новини       на 9 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Разстреляха треньор на „Апоел Тел Авив“ в Египет. ЕК готви санкции на Сърбия за терористичната атака от 24 септември


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 октомври   

 

Израелски футболен треньор е погубен при нахлуване в Египет. Алон Шамли е прострелян смъртоносно, откакто локален служител на реда е разкрил огън по рейс с туристи от Израел.

„ Един от треньорите от нашата школа Алон Шемали беше погубен при терористична офанзива в Египет. Алон живееше в Бат Ям, беше преподавател по физическо образование в учебно заведение Ришоним, съобщи БТВ.

Той дойде в детско-юношеската школа на Апоел преди година и половина, предишния сезон работи като старши треньор на третия тим, а този сезон работи като асистент на първия тим.

***

На 7 октомври, когато стартира офанзивата на Хамас, Рой излиза на открито, с цел да направи фрагменти. Той съумява да снима ракетните обстрели и прехващанията на противоракетната защита на Израел " Железен купол ". 

Фоторепортерът се връща у дома, където го чакат брачната половинка му Смадар и трите му деца - 9-годишният Майкъл, 6-годишната Амалия и 3-годишната Абигейл. Секунди по-късно палестинските терористи нахлуват в Кфар Аза и съумяват да обхванат в дома на фотографа. Убиват брачната половинка му, до момента в който той е на открито с най-малкото им дете. 

Предполага се, че Рой е бил убит, а бебето отвлечено дружно със съседите, написа ynet.

***

ВИДЕО

***

„ По-късно съумях да проследя телефона на брачната половинка си и ми сподели, че тя се намира в Газа “, добавя Йони Ашер.

Същия ден неговите най-големи кошмари се удостоверяват – мъжът разпознава фамилията си на видеоклип от обществените мрежи, в който бойци на „ Хамас “ товарят хора в ремаркето на камион.

„ Видях брачната половинка си, двете ми дъщери… двете ми дребни дечица “, споделя той.

***

Израел стяга ограниченията против следената от палестинското ислямистко придвижване Хамас линия Газа, като ѝ постанова цялостна обсада, включваща и възбрана за внасяне на храни и горива, съобщи израелският министър на защитата Йоав Галант, съобщи Ройтерс. 

Той дефинира мярката като част от битката против " хора зверове ".

***

Докладчикът на Европейския парламент за Косово и народен представител от Зелените Виола декор Крамон заяви през днешния ден, че е квалифициран пакет от ограничения за Сърбия като " отговор на терористичната офанзива на 24 септември в Банска ", заяви вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Например договарянията с Европейски Съюз ще бъдат спрени, само че на процедура сходна мярка няма да има огромен резултат, защото Сърбия от няколко години не прави съвсем нищо, с цел да продължи пътя си към участие в Европейски Съюз. Много по-сериозни обаче са ограниченията, които ще се отнасят до визитата на представители на Европейски Съюз в Сърбия или замразяването на средствата, предопределени за Сърбия, и сигурно те ще бъдат включени в някой идващ пакет ", сподели дипломатическият източник.

***

„ Вярваме в развиването на туризма в София.

София има по-голям капацитет за културен, бизнес, исторически и балнеотуризъм “. 

Това сподели претендентът за кмет на София от " Обединени за София " - Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " Васил Терзиев по време на полемиката " София като туристическа дестинация 2023-2027 година ".

***

„ Ако всяка страна се избавя поотделно, както сега се затварят граници вътре в Европа, това по никакъв метод няма да реши общоевропейският проблем с съществуването на прекалено много мигранти, които влизат на територията на Европейския съюз “. 

Това съобщи министър председателят Николай Денков на конференция в „ Евксиноград “, където се организира тристранна среща сред министър председателите на България, Гърция и Румъния. 

***

***

" Да бъде уволнен Игор Иванович Танцюра от поста на началник на Силите за териториална защита към Въоръжените сили на Украйна ", гласи указът. За пълководец на силите е назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич. Танцюра бе назначен на поста през май предходната година.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР